Šarena salata u hrskavim korpicama

Evo jedne ideje kako da poslužite ovu posnu salatu punu boja.

Šarena salata u hrskavim korpicama
Print Recipe
Šarena salata u hrskavim korpicama
Print Recipe
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Grašak i kukuruz stavite u kipuću posoljenu vodu i kuvajte 10 minuta. Ako ste kupili zamrznute kozice 5 minuta pošto ste stavili grašak i kukuruz da se kuvaju, dodajte i njih. A ako ste kupili kozice u konzervi ocedite ih od viška tečnosti. Kada su grašak, kukuruz i kozice skuvane, dobro ih ocedite od vode i ostavite da se ohlade. Svežu papriku iseckajte na kockice, pa dodajte u ohlađenu smesu. Biljni kačkavalj isto iseckajte na kockice i sve zajedno dobro promešajte.
  2. Začinite sirćetom, vodom, šećerom, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte seckani peršun i na kraju ulje, pa sve dobro promešajte. Do služenja držite u frižideru poklopljeno.
  3. Pred samo služenje podelite kore na polovine, pa ih još jednom savijte na pola po dužoj ivici. Ugrejte u dubljoj šerpi ulje, spustite 1 pripremljenu koru u vrelo ulje i kutlačom za supu pritnisnite koru tako da u ulju formira korpicu. Kutlaču držite u ulju sve dok se kora ne isprži. Izvaditi i staviti na tanjir, na koji ste stavili kuhinjski papir. Tako uraditi sa svim korama, koje ste spremili.
  4. Kada su se korpice ocedile od viška ulja, napunite ih salatom, poređajte na tanjir i poslužite.
Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe