Pečena cvekla i loptice od sira

Priprema je možda malo duža, ali vredi

Pečena cvekla i loptice od sira
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Pečena cvekla i loptice od sira
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Instructions
 1. Za pečenu cveklu, koju možete ispeći i ranije: ugrejte rernu na 160°C.
 2. Isecite veći komad alu folije, stavite jednu opranu cveklu na njega, pospite solju, biberom, seckanim belim lukom, uljem i timijanom i zatvorite foliju, kao bošču. Tako uradite sa svim cveklama. Poređajte spremne zavežljaje sa cveklama na manji pleh i pecite 2 sata.
 3. Kada je cvekla pečena, izvadite je iz rerne, odmotajte foliju i ostavite koji minut da se ohladi pre nego što je oljuštite. Obavezno sačuvajte sok koji je cvekla tokom pečenja pustila.
 4. Cveklu izrendajte na krupno rende. Ako želite upotrebite rukavice, da vam ruke ne bi pocrvenele.
 5. U dubljoj činiji pomešajte sve sastojke za dresing i sok koji je prilikom pečenja cvekla pustila, pa time prelijte rendanu cveklu. Dobro promešajte i do služenja držite u frižideru.
 6. Sada su na redu loptice od sira: uključite rernu na 230°C.
 7. U jednoj činiji izmešajte obe vrste sira u kompaktnu masu.
 8. Spremite tri tanjira, pa na jedan stavite brašno, drugi neka vam je sa jajima, a na treći pospite prezle. Jaja viljuškom umuitite, kao i za svako pohovanje.
 9. Kašikom za sladoled uzimajte smesu od dve vrste sira i pravite loptice. Loptice prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle i stavite na manji pleh, obložen papirom za pečenje. Tako uradite sve dok imate smese od sira.
 10. Pecite u zagrejanoj rerni tačno 6 minuta.
 11. Pred samo služenje, svakome u tanjir stavite pripremljenu cveklu, ukrasite lopticama od sira, pospite vlašcem i orasima i poslužite.
Share this Recipe
 
Powered byWP Ultimate Recipe