Hleb koji se ne mesi sa bundevom i sirom

Probajte i ovako nešto

Hleb koji se ne mesi sa bundevom i sirom
Print Recipe
Servings
5 osoba
Servings
5 osoba
Hleb koji se ne mesi sa bundevom i sirom
Print Recipe
Servings
5 osoba
Servings
5 osoba
Instructions
  1. Prosejati pšenično brašno, dodati integralno brašno i griz, pa u sve to dodati izmrvljen kvasac, mlaku vodu, ulje i malteks. Dobro sve drvenom varjačom izmešati, poklopiti posudu i ostaviti 12 sati da stoji u frižideru.
  2. Ovo je najbolje da uradite uveče, a onda ujutru da spremite dalje hleb.
  3. Posle 12 sati prebaciti testo lopaticom na radnu površinu, posutu sa malo brašna, pa dodati pire od bundeve i obe vrste semenki. Pazite da testo što manje mesite rukama. Najbolje bi bilo da sve radite plastičnom lopaticom, ali i to što manje. Opet pokrijte posudu i ostvite još sat vremena.
  4. Uključiti rernu da se greje na 250°C zajedno sa keramičkom ili nekom sličnom posudom sa poklopcem za pečenje hleba.
  5. Kada su se rerna i posuda ugrejale, pažljivo izvadite posudu, otklopite i prebacite testo. Poklopite posudu i pecite 25 minuta. Skinite poklopac i pecite još 10-15 minuta. Izvadite hleb iz rerne i ostavite da se prohladi.
  6. Kada budete mogli hleb da izvadite iz posude rukama, izvadite ga na radnu površinu, pa zasecite koru na 3 mesta. Napravite malo dublje rezove, jer u njih treba da stavite kriške sira. Vratite hleb u posudu i sve opet u rernu. Potrebno je samo da se sir otopi.
Share this Recipe
 
Powered byWP Ultimate Recipe