Sladoled sa crnim hlebom

Volite da pravite sladolede? Onda probajte i ovaj fenomenalan sladoled sa crnim hlebom. Niko vam neće verovati koji je sastojak ovog sladoleda.

Sladoled sa crnim hlebom
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Sladoled sa crnim hlebom
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Ingredients
Servings: osobe
Instructions
  1. U jednoj šerpi pažljivo pomešajte mleko i slatku pavlaku i mešajte dok se ne sjedine. Stavite šerpu na ringlu i polako ugrejte smesu.
  2. Umutite zajedno 4 žumanca sa 50 gr šećera, skolite sa ringle smesu sa mlekom i polako dodajte žumanca sa šećerom. Dobro promešajte i vratite na ringlu. Kuvajte 6-7 minuta uz stalno mešanje. Ohladite, pa ovu smesu stavite u frižider preko noći.
  3. Crni hleb iseći na kockice, pa zajedno sa ostatkom žutog šećera izblendirajte. Dobijene mrvice, rasporedite u jednom sloju u manji pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
  4. Ugrejte rernu na opciju "grila" pa stavite pleh sa mrvicama. Dobro vodite računa da vam ova smesa ne pregori. Par puta izvadite pleh, kašikom promešajte smesu, pa opet vratite u rernu. Tako radite sve dok mrvice ne dobiju tamno zlatnu boju. Ohladite ovu smesu.
  5. Mešavinu mleka i žumanaca prebacite u aparat za sladoled i uključite da se smesa zamrzne. Kada je to gotovo, prebacite smesu u posudu koja može u zamrzivač. Sipajte i mrvice i pažljivo dobro promešajte i sjedinite.
  6. Sladoled ostavite barem 2 sata u zamrzivaču pre prve upotrebe.
Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe