Rolnice sa lukom

Jedna od varijanti kako možete iskoristiti testo za bavarsko pecivo.

Rolnice sa lukom
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Rolnice sa lukom
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Ingredients
Servings: osobe
Instructions
  1. Ovo testo možete umesiti na dva načina: klasično ili da ga mašina za pečenje hleba umesi umesto vas.
  2. Ako se odlučite da ga mašina umesi umesto vas, u posudu sipajte prvo toplu vodu, zatim dodajte izmrvljen kvasac, prosejano brašno, šećer i so, pa uključite mašinu da odradi skraćeni osnovni program: mašina mesi 10 minuta, odmara 20 minuta, opet mesi 10 minuta i kada ponovo stane ostavite testo u mašini još 15 minuta. Isključite mašinu, prebacite testo na radnu površinu, pokrijte ga i ostavite još 15 minuta na sobnoj temperaturi.
  3. Ili testo umesite klasično: u posudu za testo prosejte brašno, napravite udubljenje, u njega dodajte izmrvljen kvasac, šećer, a so okolo, pa polako umesite homogeno i elastično testo. Od testa oblikujte loptu, pokrijte je i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta da testo duplira volumen.
  4. Bilo kako da umesite testo, kada je naraslo, stavite ga na radnu površinu koju ste posuli sa malo brašna, pa ga podelite na dva dela.
  5. Svaki deo oklagijom razvucite u pravougaonik i pospite polovinom sitno iseckane ljutike. Luk malo pritisnite u testo. Urolajte u čvrst rolat, pa oštrim nožem isecite na 6 komada. Okrenite sečene komade na radnu površinu, pokrijte i ostavite da se odmore 15 minuta.
  6. Za to vreme sipajte vodu u dublju šerpu, pa kada provri dodajte sodu bikarbonu.
  7. Uključite rernu da se greje na 220 stepeni.
  8. Kada su rolnice odležale, spuštajte svaku u vrijuću vodu i kuvajte sa svake strane po 30 sekundi. Rešetkastom kašikom vadite rolnice na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje. Pospite ih krupnom solju.
  9. Ostavite kuvane rolnice ne pokrivene još 5 minuta na sobnoj temperaturi, zatim pecite 20 minuta.
Recipe Notes

3 tDSCF4327

Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe