Okruglo pecivo

Mirisno i ukusno

Okruglo pecivo
Print Recipe
Servings
5 osoba
Servings
5 osoba
Okruglo pecivo
Print Recipe
Servings
5 osoba
Servings
5 osoba
Ingredients
Servings: osoba
Instructions
 1. Stavite instant krompir pire u dublju činiju i prelijte ga vrelom vodom. Dobro promešajte drvenom kašikom i ostavite da se ohladi. Kada se masa ohladila dodajte zrnasti sir, viljuškom umućeno jaje, šećer, ulje i so. Mešajte sve zajedno dok se masa ne sjedini. Dodajte izmrvljen kvasac i 280 gr brašna. Mešajte drvenom varjačom 5 minuta i ostavite da se masa odmori 10 minuta.
 2. Pospite malo brašna na radnu površinu i prebacite smesu. Dodajte ostatak brašna i umesite homogeno i elastično testo.
 3. Unutrašnjost dublje činije sa poklopcem premažite uljem i stavite testo, koje ste formirali u loptu. Okrenite testo nekoliko puta u činiji da ulje bude sa svih strana. Poklopite činiju i ostavite je na sobnoj temperaturi. Testo treba da udvostruči svoj volumen.
 4. Nadošlo testo izvadite iz činije, prebacite ga na radnu površinu i premesite ga da sav vazduh izađe iz testa.
 5. Podelite testo na 9-10 delova. Poređajte dobijene komade testa na radnu površinu, pokrijte streč folijom i ostavite da odstoje oko 8 minuta. Od svakog dela posle tog vremena formirajte pravilne loptice.
 6. Dobijene loptice opet poređajte na radnu površinu, pokrijte streč folijom i ostavite da se testo odmori 8 minuta.
 7. Radnu površinu pospite sa malo kukuruznog griza, pa na to stavite lopticu. Prstima, koje ste posuli sa malo brašna, pritisnite lopticu da dobijete pljosnati oblik. Tako uradite sa svim lopticama. Pljosnate pogačice poređajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje, pospite kukuruznim grizom, pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta.
 8. Ako je potrebno, posle tog vremena, opet rukom pritisnite testo. Sekače sva tri prečnika pospite sa malo kukuruznog griza, pa sekačem čiji je prečnik 7cm pažljivo pritisnite testo, da vam ostane krug, ali da ne presečete pogačicu. Ovaj prvi krug će vam biti najteži. Iz nekog razloga svi ostali će biti mnogo lakši. Zatim sekačem prečnika 5cm pritisnite u dobijenom krugu, pa i sekačem prečnika 3cm isto tako.
 9. Ovako uradite sa svim pogačicama.
 10. Svaku pogačicu premažite viljuškom umućenim jajetom i pospite mešavinom susama i zrnima maka.
 11. Ugrejte rernu na 200°C i pecite pogačice sve dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Share this Recipe
 
Powered byWP Ultimate Recipe