Jagnjeća čorba

Uvek kada spremam ovu čorbu nastane panika tražeći recept. Zato će sada i meni i vama biti stalo dostupan.

jagnjeća čorba
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
jagnjeća čorba
Print Recipe
Servings
4 osobe
Servings
4 osobe
Ingredients
Servings: osobe
Instructions
  1. Jagnjeće meso isecite na komade. Glavu i isečeno meso oprati, staviti u lonac i naliti hladnom vodom.
  2. Kada voda sa mesom počne da vri dodajte očišćenu šargarepu, koren peršuna, so, zrna pimenta i bibera i na ringli ispečenu glavicu luka. Čorba ne sme nikako naglo da vri.
  3. Posle 1 sata i 30 minuta kuvanja zapržite čorbu: u manju šerpu staviti mast, pa kada se zagreje dodati brašno i to uz mešanje pržiti da se dobije žuta boja brašna. Dodati mlevenu papriku i ostaviti još malo na ringli. Ovo odmah dodati u vrijuću čorbu, pa je pažljivo promešati. Ostaviti da se čorba kuva još pola sata.
  4. Pre nego što čorbu začinite žumancetom i pavlakom, morate je prvo procediti, tj izvaditi glavu, skinuti meso sa nje, pa u drugi lonac procediti čorbu. Dodati sada i meso iz čorbe i meso koje ste skinuli sa kuvane glave. Ako volite vratite u čorbu i šargarepu.
  5. U dubljem tanjiru viljuškom umutite žumance, dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte. Dovesti čorbu do ponovnog ključanja, skloniti je sa ringle, pa polako kutlačom sipajte čorbu u tanjir sa žumancetom i pavlakom. Stalno mešajte viljuškom. Dodajte tri-četiri kutlače, pa onda tu smesu polako opet kutlačom vratite u lonac sa čorbom. Promešajte.
  6. Čorbu polsužite uz limun ili sirće.
Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe